Ljust matrum i lantlig stil

susannegustafsson

Skrivet av SE

Publicerat för sen

En förvandling från ett fallfärdigt och undangömt rum till ett vackert och harmoniskt matrum. :)Image title

Image title

Det ni ser här nedanför är hur det såg ut i ett av rummen när vi var på visning på vårt hus. Avskräckande kan tyckas... :/

Image title

 Resten av huset var, om än inte välgjort, så åtminstone ytskiktsrenoverat relativt nyligen i alla rum. Det här rummet var det tydligen ingen av de tidigare ägarna som orkat, velat, vågat eller kunnat tagit tag i.

Nåja, varför låta det hindra en? :) Efter att två besiktningsmän konstaterat att det inte var någon fara med huset, utan en vanlig sättning som inte är så konstigt efter ca 70 år, bara det att det ser värre ut i ett stenhus, så bestämde vi oss för att slå till på det här huset.

Vi har inte ångrat oss en sekund!
Image title

Det vi började med var att se till att få bort att löst puts i väggarna och sedan fylla det med husfix. Det lättaste i ett sånt här medfaret rum blev sedan att sätta upp renoveringsgips på väggarna.

Det byggdes nya smygar av mdf. Snickerier skrapades, slipades, spacklades, slipades igen...(ja ni vet det där never ending arbetet :p) för att sedan målas vitt.

Upp med lister och tapeter och...

... voila! :D
Image title

Jag älskar att kunna sitta i ett lugnt och skönt rum när man har besök. Så kan grytor och disk och allt annat tråkigt stå osett i köket. ;)

Och med en iläggsskiva i det där bordet så slukar det rätt många, vi har nog i alla fall suttit 10pers runt det.


Hoppas att ni funnit lite mod eller inspiration.

Kram och hej /Susanne

Kommentarer

Fler inspirerande inlägg

Visa fler utvalda inlägg