Hej och välkommen!

elinwallin

Skrivet av SE

Publicerat för sen · 2459 besök

Ända sedan jag var liten har jag varit intresserad av inredning. Då yttrade det sig främst i att bygga och inreda hem åt leksakerna, rita planlösningar och möblera om på mitt rum. Idag är det inte bara mitt största intresse som jag älskar utan även en last där jag väldigt ofta önskar att jag kunde stänga av hjärnan och kunna tänka på något annat en stund. Att slippa bli konstant inspirerad. Att kunna fokusera på ett samtal utan att samtidigt tänka på inredning. Att komma ihåg viktiga och intressanta saker istället för att ha ett bibliotek av inredningsidéer i huvudet. Att kunna känna sig nöjd ett tag med något man skapat och slippa ha ett behov av att göra om hela tiden. Så fort jag vistas i en tråkig lokal, tex väntrum, förskolan, restauranger, mm, så tänker jag på vad man skulle kunna göra för att förbättra.

Jag är väldigt impulsiv, när jag får en idé så måste jag genomföra den direkt och det kan vara allt från att bygga ut till att flyttaom några småsaker. Det är ett konstant kaos, både psykiskt och fysiskt, oftast hinner jag inte ens bli klar i ett rum förrän jag kommer på något nytt och ingen vecka är den andra lik här hemma. 


Tänkte börja med att visa några före och efter bilder av vårt hus som vi flyttade in i för snart 5 år sedan. Före-bilderna är mäklarbilderna (fastighetsbyrån) från när vi köpte huset och därför lite bättre vidvinkel än på mina bilder :)


Sovrum före:

Image title

Sovrum nu: Här inne har vi bara gjort en quickfix och målat över tapeten som var, så det blev lite lugnare.
Image title


Köket före: 

Image title

Köket nu: Här har vi också gjort en quickfix i väntan på renovering. Vi har målat kaklet vitt, tagit bort luckorna på överskåpen, spraymålat resten svarta och bytt handtag. Totala kostnaden för det är under 1000-lappen! Vi har också bytt dörr och rivit väggen där det är ett hål in till gamla vardagsrummet på före-bilden, det är inte helt klart än som ni ser.

Image title


Vardagsrum före: Som tidigare nämnt så har väggen med hålet till köket rivits för att vi ska få ett större kök, och det här är numer vardagsrum. 

Image title

Vardagsrum nu: Här har jag ingen efterbild i samma vinkel, men här är väggen som var grå med hyllan på före-bilden och öppna spisen.

Image title

Image title Vardagsrum nu: Vedförvaringen byggde vi i samband med att vi bytte alla fönster och där ser ni öppningen till nya vardagsrummet.

Image title

Vardagsrum nu: Här ser ni väggen som vi precis rivit.

Image title


Nya vardagsrummet före: Det här är garage/förråd som sitter ihop med huset, där vi gjort vardagsrum nu.

Image title

Nya vardagsrummet nu: Det här drog vi impulsivt igång två veckor innan jul för att få lite mer plats på julafton, det saknas fortfarande riktigt golv och lite annat.

Image title


Barnrum före:

Image title

Barnrum nu:

Image title

Image title

Image title


Hoppas ni gillar och vill följa vår fortsatta renovering av huset!

Kommentarer

Fler inspirerande inlägg

Visa fler utvalda inlägg