Gölsgården

MimmiLinnea

Skrivet av SE

Publicerat för sen
I höstas köpte jag och sambon en gård i skogen. Det är åtta byggnader, varav tre bostadshus och 5 tillbyggnader (http://kuggorp.blogg.se). Där finns el i tre av husen, och vatten i två (dessvärre bara i ett av bostadshusen). 2010 års stora happening kommer bli när vi får tummen ur och ordnar med avlopp för toalett! Under vintern har gården (av naturliga skäl) mest fått ligga i träda, men i helgen gick vi loss på första projektet.

I Torpstugans stora rum behöver taket skrapas och målas om, men det är också det enda rum vi har försökt hålla värmen i under vintern så det är fyllt med möbler och prylar. Sängen som står där flyttas upp på övervåningen, men innan den hamnar där måste vårt blivande sovrum ordnas. Katten på råttan, råttan på repet... Sovrummet är idag en avlång historia (se bilder i Hjälp mig-albumet) med en puttinuttig tapet med ränder och gula blommor. Vi är inte riktigt puttinuttig-tapet-människor, så nu har vi börjat riva fram stockväggen. Vi ska också riva innerväggar och öppna ut mot vindsutrymmena som ligger under snedtaket. Väggarna ska sedan vitmålas.

Det som kan komma bli jobbigast med projektet är att vi nog behöver täta under taket, så vi slipper korsdrag, och att vi nog inte kommer vilja ha fram stockväggen som ligger mot yttre kortsida. Det kommer bli mycket jobb med att täta ordentligt där i så fall... Nå ja, lite masonit har ingen dött av!

Kommentarer

Fler inspirerande inlägg

Visa fler utvalda inlägg