Senaste tidens loppis inköp.

Hencopenko

Skrivet av SE

Publicerat för sen
Hej!

Nu var det ett "tag" sen ändå som jag visade upp några nya inköp, i alla fall fler än ett i samma inlägg. Så i och med detta tar jag och samlar de 2,5 senaste veckornas inköp i ett enda inlägg.

Vi börjar från vänster där ni kan se 4 tefat från Uppsala-Ekeby i en serie som ändå påminner väldigt mycket om Gefles zebra. Kan det vara från denna som Eugen Trost hämtade inspirationen till zebra? Jag kan inte historien så väl så jag kan svara på det dessvärre. Den heter i alla fall Röd aster, och det är ej att förväxla med motsvarigheten från Gustavsberg (Stig Lindbergs Röd aster)

Näst på tur har vi en liten kruka från nittsjö, inte så mycket att säga om den.

Den orangea sockerskålen är från serien Zenit även den från Uppsala-Ekeby.

Nästa grej är en bok, köpte den för att omslaget var fint, men bläddrade inte i den förrän jag kom hem. Mer om detta längre ner!

Den lila sockerskålen och gräddkannan kommer från Gefle och de kallas för Astra. Inte för att de ingår i serien Astra (även den formgiven av Eugen Trost föresten) utan för att lasyren heter Astra!

Nästa sak är Assietten från Uppsala-Ekeby, "trio" heter den. Vet egentligen ingenting om den heller.

Salladsbesticken är "made in norway" Lite extra roligt med snygg design därifrån. Har ju mina "reda" liknande kryddlådor som är norsk tillverkade sedan tidigare!

Sist men inte minst kommer den lilla karotten från Rörstrand, "Entre" heter den och det är väl det största fyndet i denna samlingen skulle jag vilja säga, förutom boken då!

Ja hur var den nu med boken med det fina omslaget?

Den visade sig förutom att vara en förstaupplaga, vara skriven av en stor svensk folkhjälte på 50-talet som fortsatte att vara en folkhjälte ända fram i "våra dagar". Nämligen Ingemar Johansson!
Han beskriver med egna ord hela karriären från början till slut och det bjuds på många fina bilder dessutom, det blir inte bättre än så!

Ett riktigt slumpartat men fint fynd, väl spenderade 20 kronor för den måste jag säga!

Håll till godo med detta ni som läser, för nästa inlägg kommer att handla om, ja, jag skulle nästan våga säga årets fynd!

Kommentarer

Fler inspirerande inlägg

Visa fler utvalda inlägg