Olika sätt att hänga upp tavlor

Anneliesdesign

Skrivet av SE

Publicerat för sen · 4263 besök

Jag får massor av mail med frågor kring upphängning av tavlor... speciellt den där trärena varianten som många är ute efter (skitläckert!!). Det är faktiskt en helt enkel och vanlig byxgalge som man bland annat kan hitta på JYSK. 

Image title

Det är lite roligt att variera upphängningen av konsttryck och arrangera dem som en del i olika stilleben...

Image title

På bilden ovan har jag mixat totalt... ståendes inramad, på väggen med washitejp (som inte lämnar märken efter sig) och en som hänger på den där byxgalgen.

Image title

Var kan man hitta de trärena ramarna om man vill rama in utan att det ska kosta skjortan? Jag köper mina hos IKEA... prisvärda och snygga. 

Image title

Sedan finns det massvis av alternativ efter de lite mer vanliga sätten att hänga upp tavlor... med bland annat clips som finns i alla dess varianter och former. 

Image title

Att använda galler eller nät är också ett alternativ för upphängning. Snyggt! Dessutom behöver man inte göra så många hål i väggen och kan variera motiven på ett kick! Här har jag använt clips, gem och snöre för att hänga i gallret. Lätt att byta!

Image title

Ett nytt och lite annorlunda sätt att rama in tavlor är att sätta fast konsttrycket med trären list... Ursnyggt! Dessutom blir det inga reflexer av glas om man vill fotografera och lägga ut på exempelvis Instagram. 

Image title

Kommentarer

Fler inspirerande inlägg

Visa fler utvalda inlägg