Före och efter - Fast med befintliga möbler

joannan

Skrivet av SE

Publicerat för sen · 4621 besök

Image titleVår övervåning på landet behövde en rejäl uppfräschning. Det är en hall som mest fungerar som genomgång till de två sovrum som ligger bakom dörren i bild. Vi har försökt göra det till en sittyta att umgås i men det blir mest en förvaringsplats för dynor och annat skräp. Ja ni ser ju nedan.

Image title

Image title

Så jag bestämde mig för att nu skulle det här utrymmet bli hängbart med hög mysfaktor och även möjlighet till att se på tv.

Image titleJag började med att måla väggen bakom dörren vit då det var väldigt mycket trä i rummet vilket gjorde det mörkare och lite stökigt. Se förebilden ovan.

Image title

Hyllan smyckades sedan med en massa fina ting som jag plockade runt om i huset. Nu har jag turen att ha föräldrar som är samlare så det finns både det ena och andra att plocka på sig men har man inte det så går det precis lika bra att loppisfynda gamla saker med mycket karraktär. Murgrönan klippte jag utomhus, "hanarna" blir så här stora buskar och gör sig väldigt fint i vas.Image title

I hörnan där det tidigare stod en stor gammal tjock-tv och samlade damm (redan borttagen i förebilderna) gjorde jag en mysigt liten gitarr- och läshörna. Ska man sitta flera vid soffbordet så är det bara att lyfta dit fotöljen. 

Image titleAlla spel och pussel fick en naturlig plats i ena hörnet och på väggen hängde jag en favorittavla som min farfar målat.

Image title

Självklart en bok om Öland på soffbordet tillsammans med blockljus fyndade på Netto. Image title

Skinnpuffarna tog jag upp från vardagsrummet på nedervåningen där de stod oanvända i ett hörn. De gjorde sig så bra ihop med mattorna och övriga inredningen häruppe och fick verkligen komma fram. Image title

 Vår gamla tv hemifrån fick en bra plats i hörnan där hörskåpet stod tidigare. I kistan som den står på gömmer sig tv-spel och filmer som inte är så fina att ha framme. Image titleSpotten som tidigare satt lite konstigt till flyttades och blev en perfekt läslampa till soffan eller fotöljen brevid om någon vill läsa istället för att se på tv. Även den här fotöljen kan man ju lyfta fram om man vill skapa en liten soffgrupp istället.

Image titleHelhetsbild. Det blev ett helt nytt rum. Soffan stod nere i ladugården och var lite överbliven. Den tidigare soffan var alldeles för fyrkantig och liten. Med ett överdrag och lite kuddar passade den här in perfekt och direkt öppnades fler sittplatser upp.

Image titleNär allt var färdigt tände vi ljus och njöt av ett glas vin i den nya miljön. Fantastiskt hur ett rum kan få en helt ny funktion bara genom att flytta runt lite möbler, måla en vägg samt hänga om lite tavlor.

Kommentarer

Fler inspirerande inlägg

Visa fler utvalda inlägg