Dags att byta golv? Trenderna du bör känna till 2015!

StyleRoom

Skrivet av SE

Publicerat för sen · 1514 besök

Pergo delar med sig av trenderna för golv 2015

"EKO-VIBBAR, INDUSTRIELLA MATERIAL OCH TRÄETS ÅTERKOMST"

Trä finns överallt 

Image title

“Trä är inredningens evergreen. Men nu, mer än någonsin tidigare, är det ett trendigt materialval för den som vill skapa 
ett naturligt och harmoniskt hem”, förklarar Oke på Pergo
“Även om skandinavisk design ligger bakom en ökning av mjukt trä förblir ek det dominerande träslaget. Det som är nytt är en tendens att kombinera det med kraftfulla färger såsom distinkta svarta och röda färgtoner”. 

Närmare naturen

Image title

Samtidigt med detta förnyade intresse för trä har Pergo också noterat det ökande inflytandet från naturliga material och tryck i allmänhet. 

”Kombinationen av organiska material och toner skapar en uppfriskande och avkopplande atmosfär. Det stimulerar sinnena och sprider samtidigt energi och välbefinnande”, kommenterade Oke.

Detta intresse för allt från naturen är drivkraften bakom två tydliga trender. Den första trenden, en uttalad kärlek för rena texturer och färger, inspirerade Pergo att skapa sin ”Kalkad blond ek” (L0x108-01813)) och ”Återvunnen brun ek” (L0x223-01758). Båda dessa dekorer är en återgång till grunderna. Genom att eliminera effekten av omfattande bearbetning och lackering får trätryckets renhet lysa som klarast.

Industriella material

Image title

Betong, metall, marmor, skiffer... ledande inredningsdesigners har slagit an tonen under en ganska lång tid nu med användningen av industriella material. Och detta är inte bara begränsat till golvet. Möbler, fondväggar och till och med serviser:
"Det finns inga begränsningar när det handlar om att introducera trenden i ditt hem”, förklarar Oke.

Besök Pergo för golvinspiration

Image title

Kommentarer

Fler inspirerande inlägg

Visa fler utvalda inlägg