Badrum med inbyggt akvarium

StyleRoom

Skrivet av SE

Publicerat för sen · 5091 besök
Vi har ställt några frågor till vår medlem Anette (Inadesign) som gjort en totalrenovering av sitt badrum och dessutom byggt in ett akvarium i väggen.-Efter ett år av renovering är ni äntligen klara med ert fina badrum. Vad har varit jobbigast att få till?

Det som varit jobbigast med renoveringen var när vi först fick vänta på rörmokaren då vi kommit så långt i badrummet att allt skulle sättas på plats. Helt plötsligt kunde inte handfatet, toalettstolen eller duschen sättas på plats för rörmokaren lös med sin frånvaro i flera månader. Det andra problemet var när jag fick för mig att vi skulle ha ett dörrhandtag som lös upptaget när man var på toaletten. Detta handtag hade jag för ca fem år sedan sett och ville ha men tyckte det var för dyrt då. Nu har vi sedan många renoveringar bestämt oss för att man ska köpa det man vill ha annars ångrar man sig lätt och blir inte nöjd. Jag fick länge leta på nätet men fann sedan ett ställe och köpte handtaget. Då det väl kom var det inte riktigt det jag sett från början. Det jag beställt gick på el och det jag ville ha skulle gå på batteri. Tyvärr hade detta med batteri utgått. Jag vägrade att skicka tillbaka det och efter mycket funderande löste min man det. Han lånade ihop olika verktyg så att han kunde borra sig igenom dörrens hela bredd för att kunna lägga en elkabel i dörren fram till handtaget.

-Hade ni en plan från början hur det skulle se ut eller har det växt fram under tiden?

Jag är den i familjen som kommer med idéer och presenterar de för maken. Jag såg rummet framför mig och med tiden utvecklades fler idéer. Innan renoveringen startade hade vi beslutat om färgskala och sedan köpte vi kakel, mosaik, handfat och blandare och lampor innan vi startade med badrummet. Jag brukar gå mycket i affärer och söka idéer på nätet och i tidningar. När vi så startade och sakerna kom på plats fortsatte jag leta saker som skulle passa just vårt badrum.

akvarium,badrum

-Är det ett riktigt akvarium i väggen? Hur kom ni på det och hur byter man vatten till fiskarna?

Akvariet var en vidare utveckling från det andra badrummet som finns i huset. Jag har gått igenom endel akvarium och vattenöden och vet av erfarenhet att det inte är så kul. Så när jag inte ville göra mig av med det akvarium som finns i huset i form av ett pelarakvarium hamnade det i ett annat badrum. Det är så rogivande och fint och badrummet är ju som gjort för vatten. Så idén med ett akvarium på väggen kom då vi såg vad tom den var. Letade på blocket efter ett litet akvarium och fann detta. Bakom den runda ramen döljer sig ett litet fyrkantigt akvarium som har täckskiva som ett stort akvarium. Att byta vatten är lika smidigt som i ett stort, men en liten slang byter du lätt lite vatten. Detta akvarium är bostad till några manoräkor och en kampfisk.

-Skulle ni gjort på något annat sätt om ni hade gjort om renoveringen idag?

-Vi är nöjda med vårt badrum och vill inte på något sätt göra det annorlunda. Ett badrum för njutning och avkoppling.Se hela badrummet här.

Mia / Styleroom

Kommentarer

Fler inspirerande inlägg

Visa fler utvalda inlägg